SVJEDOK
BOGATE VINSKE
PROŠLOSTI

NAŠA PRIČA

Dalmacija i Šibenik s okolicom puni su prirodnih ljepota koje oduzimaju dah, poput brojnih i slikovitih vinograda koji krase osunčane obronke. Vino se ovdje radi već dvije tisuće godina, o čemu svjedoče testamenti iz davnih vremena, neki čak i iz doba starog Rima. Tri su takva testamenta. Prvi je hipokaust iz 2. stoljeća, grijana prostorija koju su stari Rimljani često koristili za dozrijevanje obranog grožđa. Drugi su 102 antičke amfore korištene za prijevoz vina i maslinovog ulja, pronađene na dnu Jadranskog mora kraj Šibenika. A treći je Machina Nova, preša za grožđe koju je u 16. stoljeću izumio poznati izumitelj Faust Vrančić, rodom iz okolice Šibenika.

Naša je kušaonica smještena u malom mjestu Jadrtovcu, među brežuljcima s kojih se pruža pogled na Jadransko more i šibenski arhipelag, i rado primamo posjete – pozvani ste! Naš je stručni enolog, autoritet za dalmatinska vina, uz pomoć inovativne tehnologije, stvorio bogata i kompleksna vina koja vas svojim opojnim okusom približavaju prirodi.

DALMACIJA

Naši vinogradi nalaze se u vinorodnom kraju Sjeverne Dalmacije, u neposrednoj blizini srednjovjekovnog grada Šibenika. Specifični vremenski uvjeti i posebnost tla ovdje od vinove loze traže stalnu borbu za opstanak, a taj se vjekovni ritual osjeti i vidi u intenzivnijim, dubljim i punijim bojama, okusima i mirisima naših vina.

POSJETITE NAS

Najbolji način da doživite Testament vina je u našoj kušaonici koja se nalazi u našim organskim vinogradima. Uronite u prekrasne poglede. Popijte čašu ili dvije uz pokoji dalmatinski zalogaj sa strane. Imate li sreće, možete sresti našeg vinara Juraja koji će vam reći sve što ste ikad željeli znati o lokalnom dalmatinskom grožđu i vinu.

NAŠA VINA

Svaka kap našeg vina dokaz je bogate vinske prošlosti ovih krajeva. Naša jedinstvena vina pripadaju sortama pošip i babić. Obje su sorte autohtone, a babić uspijeva samo na kratkom potezu dalmatinske obale gdje se nalazi naš vinograd i još samo par vinarija. Zato i jest cijenjen ‒ godišnje se u svijetu proizvede samo stotinjak tisuća boca vrhunskog babića, od kojih većinu čine vina Testament. Od sorte babić proizvodimo i vino opol. Naša su vina u potpunosti stvarana u skladu s načelima ekološke proizvodnje i uz blagodati posebne mikroklime i tla, stoga je njihov okus posebno bogat i kompleksan. U našim se vinima osjeti sve bogato naslijeđe tisućljetne tradicije ‒ kušajte ih i svjedočite njihovoj veličini.

KUPI NAŠE VINO

Testament vina možete uvijek naći u našo vinariji, a također ih možete naručiti i uživati u preko sto vinskih barova i restorana u Hrvatskoj.

Za dostavu u Hrvatskoj i inozemstvu vina možete naručiti na stranici Wine&More.
www.thewineandmore.com